Η ιστορία μας

Όνειρο και έντονη επιθυμία μας ήταν να δραστηριοποιηθούμε στον τόπο μας και για τον τόπο μας, τη Χίο, με τα μοναδικά της προϊόντα, την ευλογημένη μαστίχα, τα υπέροχα γλυκά της, τον αριούσιο οίνο και τα βότανα της.

Η Χίος από την αρχαιότητα ήταν μια εμπορική κοινωνία και σημείο συνάντησης των θαλάσσιων δρόμων της ανατολικής Μεσογείου. Αποτελούσε τη φυσική διέξοδο στις πόλεις της Μ. Ασίας και του Εύξεινου πόντου, βάση των μεγάλων εμπορικών οίκων και ως γενέτειρα της ποντοπόρου εμπορικής ναυτιλίας.

Η μαστίχα Χίου είναι γνωστή από τον 3 ο μ.Χ αιώνα λόγω της αρωματικής της ιδιότητας. Σύμφωνα με την παράδοση το δέντρο δάκρυσε για πρώτη φορά στη θέα των βασανιστηρίων που υπέστη ο Αγ. Ισίδωρος από τους Ρωμαίους στρατιώτες το 250 μ.Χ. Η μαστίχα έχει μια ξεχωριστή θέση στη γαστρονομία και πολλά προϊόντα την έχουν ως βάση, λόγω της αντικαρκινικής της δράσης και των αμέτρητων θεραπευτικών της ιδιοτήτων για το στομάχι και τη στοματική κοιλότητα.

Ο περίφημος αριούσιος οίνος είναι γνωστός από τον 5 ο π.Χ αιώνα. Τότε η διακίνησή του γινόταν με Χιακούς αμφορείς στους οποίους τοποθετούνταν σφραγίσματα στις λαβές με την σφίγγα ως εγγύηση για τη γνησιότητα και το ακριβές βάρος του προϊόντος.

Τα χιώτικα αιθέρια έλαια ήταν γνωστά από την αρχαιότητα και περιζήτητα στις αγορές. Πλέον τα βότανα της Χίου με τις μοναδικές ευωδίες τους έχουν κατακτήσει τις κουζίνες των σύγχρονων σεφ και αποτελούν εγγύηση για τις νόστιμες δημιουργίες τους.

Τα γλυκά του κουταλιού της Χίου είναι περιζήτητα σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Παρασκευάζονται με πρώτες ύλες κατευθείαν από τη φύση και τα ξακουστά περιβόλια της Χίου, χρησιμοποιώντας το γνωστό παραδοσιακό τρόπο που περνάει από γενιά σε γενιά.

Στο παρελθόν, οι Χιώτες ναυτικοί μετέφεραν τα μοναδικά χιώτικα προϊόντα με ξύλινα πλοία και πανιά, έχοντας ως μοναδική έγνοια να παραδοθούν σε άριστη κατάσταση και στην ώρα τους. Τις ίδιες αγωνίες έχουμε και εμείς σήμερα με τη μόνη διαφορά, ότι με τη βοήθεια του διαδικτύου και των εξελιγμένων μέσων μεταφοράς η παράδοση των προϊόντων στον προορισμό τους γίνεται γρήγορα, με ασφάλεια και με μικρό κόστος. Το μεράκι μας και η εμμονή μας στην ποιότητα των προϊόντων που παράγουμε αλλά και η συνέπεια στην παράδοσή τους αποτελούν για εμάς πατροπαράδοτες αξίες και για εσάς εγγύηση για τις αγορές σας. Περιηγηθείτε στο eshop της Μυροβόλου Χίου, γνωρίστε τα προϊόντα μας και απολαύστε τα στο σπίτι σας!