kakitsis-logo
ΚΑΚΙΤΣΗΣ

Η Ποτοποιία Κακίτσι, έχει τις ρίζες της στη Μικρά Ασία, όπου το 1863 ο Κυριάκος Κακίτσης ίδρυσε το πρώτο αποστακτήριο.

Σύνθημα της ποτοποιίας είναι το “πίνεις πολλά ξυπνάς καλά”, εκεί παραπέμπει ο κόκορας που ποζάρει καμαρωτός στις ετικέτες του ούζου.

Από το 1922 διωγμένη η οικογένεια Κακίτση από τη Μικρά Ασία συνεχίζει στη μυροβόλο Χίο, να παράγει με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο το παραδοσιακό Ούζο , χωρίς προσθήκη ζάχαρης, έχοντας ήδη στο ενεργητικό της 2 βραβεία.

Το χρυσό και το αργυρό, στη διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης 5-26 Σεπτεμβρίου το 1937.

Το 1948 αλλάζει χέρια και παραδίδετε στο Λάμπρο Κακίτση, που με τη σειρά του, την εμπιστεύεται στο γιο του Γεώργιο.

Η ανταπόκριση του κόσμου τότε ήταν τεράστια και η συντριπτική πλειοψηφία επέλεγε να πίνει το κοκοράκι.

Σήμερα, ο Λάμπρος, γιος του Γεωργίου, παράγει με την ίδια πάντα παραδοσιακή συνταγή, το οικογενειακό ούζο, μόνος του, με στήριγμα μόνο την επί 32 χρόνια σύντροφο του και τις 3 του κόρες.

Στην Αθήνα , το Πειραιά, στο Αιγαίο και όχι μόνο επιμένουν να πίνουν πολλά, και να ξυπνούν καλά!

Η ποτοποιία Κακίτση εκτός από το ούζο Κακίτση και το ούζο Αντρίκειο και τα δύο χωρίς προσθήκη ζάχαρης, παράγει και λικέρ διαφόρων γεύσεων όπως λικέρ Μαστίχα, λικέρ Μανταρίνι, λικέρ Πικραμύγδαλο,λικέρ ροδάκινο και λικέρ lemonchio, λικέρ μαστίχα με λεμόνι ιδανικό για cocktail με έτοιμη συνταγή που προτείνεται στο πίσω μέρος της ετικέτας, λικέρ Τριαντάφυλλο, λικέρ Περγαμόντο και πρόσφατα έδωσε την αγάπη της και σε ένα νέο μοναδικό προϊόν: ΛΙΚΕΡ ΜΑΣΤΙΧΟΚΑΝΕΛΑ. (Συνάντηση Κορυφής)!.
Επίσης , παράγει ούζο μαστίχα που συνηθίζετε να πίνετε μετά το φαγητό ως χωνευτικό. Σε ιδιαίτερες και καλαίσθητες πλέον φιάλες που προκαλούν το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού, εμφιαλώνονται το ούζο και το λικέρ.

Τελειώνοντας, είμαι αισιόδοξη για την πορεία μας, διότι από το Σεπτέμβριο του 2010 η επιχείρηση πέρασε σε εμάς τις κόρες.
Θα διατηρήσουμε τη ποιότητα, έχοντας πάντα σα φυλαχτό, όλες τις συμβουλές του πατέρα μας και ακολουθώντας τη θεωρία του:

κρατήστε τη ποιότητα και αφήστε στην άκρη τη ποσότητα

Με καινούρια λοιπόν μηχανήματα, ακολουθώντας τη τεχνολογία , αλλά με την ίδια αγάπη και με παλιά συνταγή, θα συνεχίσουμε αυτή την οικογενειακή παράδοση.