Στουπάκης

ΣΤΟΥΠΑΚΗΣ

Ποτοποιία Στουπάκης

Ιστορία

Η γη που γέννησε τον Όμηρο κι ενέπνευσε τον Κολόμβο για την ανακάλυψη της Αμερικής, αυτή δίνει ζωή στις γνωστές πηγές της Καρυδιάς και το πολύτιμο νερό στην Ποτοποιία Στουπάκη.

Η ιστορία μας ξεκινά το 1896 στο νησί της Χίου. Το ξεχωριστό ούζο με το χιώτικο γλυκάνισο ταξίδευε σε όλα τα χωριά του νησιού και στα παράλια της Μικράς Ασίας.

Το 1900 ο Γιάννης Στουπάκης πήρε την πρώτη άδεια απόσταξης από τους Τούρκους με έδρα τον Δαφνώνα. Σήμερα τα χάλκινα καζάνια βρίσκονται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Όραμα

To Homeric Mastiha Spirit με το σήμα κατατεθέν της Χίου και το Ούζο Καζανιστό, είναι αυθεντικά ελληνικά προϊόντα με διεθνές διαβατήριο.

Τα μοναδικά χαρακτηριστικά τους τα καθιστούν ιδανικά για εξαγωγές, καθώς δεν παράγονται πουθενά αλλού στον κόσμο.

Η μεθοδευμένη προώθηση, τους δίνει τη δυναμική να αναγνωριστούν και να καταναλωθούν και στο εξωτερικό, δεδομένης και της στροφής που υπάρχει υπέρ των παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων.

Παραγωγή

Η γνώση η πείρα και η παράδοση περιπλέκονται με μοναδικό τρόπο στις σύγχρονες εγκαταστάσεις και το αποτέλεσμα προσφέρει μία μοναδική εμπειρία στον ουρανίσκο.

Οι εγκαταστάσεις είναι άρτια εξοπλισμένες με μεγάλο αριθμό από άμβυκες απόσταξης και πολλές σύγχρονες γραμμές παραγωγής και εμφιάλωσης.

Εδώ αποθηκεύονται τα προϊόντα όσο χρειάζεται για να αποκτήσουν τη μοναδική τους γεύση.

Η εταιρία έχει επενδύσει στον τομέα του ποιοτικού ελέγχου, εξοπλίζοντας ένα εργαστήριο στελεχωμένο από επιστημονικό προσωπικό χημικών, μηχανολόγων και γευσιγνώστων.