ΨΥΧΗΣ

Ιστορία

Χίος 1925. O Κωνσταντίνος Ψυχής αγοράζει την άδεια ποτοποιίας από τον Εμπεδοκλή Μαστρομιχαλάκη μετουσιώνοντας σε πραγματικότητα το όνειρο του πάππου του παπα Μανώλη και του πατέρα του Αντώνη oι οποίοι του δίδαξαν την τέχνη της απόσταξης. Τέχνη την οποία γνώριζαν καλά αφού απόσταζαν σύκα και στέμφυλα από το 1881 στο ρεμπικαριό (αποστακτήριο) που διατηρούσαν στη Χίο.

Ο Κωνσταντίνος Ψυχής έχοντας πλέον όλα τα εφόδια, καθώς γνώριζε καλά τα μυστικά της απόσταξης, και όντας δραστήριος νους ξεκίνησε ταυτόχρονα με την απόσταξη ούζου, την απόσταξη μαστίχας και άλλων ηδύποτων, δημιουργώντας πλέον μια σειρά προϊόντων που ολοένα κέρδιζε έδαφος μεταξύ των συμπατριωτών του.

Τα παιδιά του, Γιώργος και Παναγιώτης, από πολύ μικρή ηλικία έλαβαν τη γνώση και την εμπειρία του καθώς επίσης και όλα όσα έπρεπε να γνωρίζουν για τη δημιουργία ποιοτικών αποσταγμάτων. Μετά το τέλος των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων η ατομική εταιρεία «Κων/νος Ψυχής» μετονομάστηκε σε «Κ. Ψυχής & Υιοί Ο.Ε.» με έδρα την πόλη της Χίου.

Από τότε μέχρι σήμερα η ποτοποιία Ψυχή έχει πάρει μέρος σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό κάνοντας γνωστά τα προϊόντα της, αλλά και προβάλλοντας το νησί της Χίου.

Το 2006 η ποτοποιία Ψυχή περνώντας στα χέρια της επόμενης γενιάς εγκαταστάθηκε σε σύγχρονες εγκαταστάσεις στη γενέτειρα του Κωνσταντίνου Ψυχή στο Βερβεράτο της Χίου. Εκεί συνδυάζεται η παραδοσιακή μέθοδος απόσταξης και παραγωγής με τον σύγχρονο τρόπο εμφιάλωσης και συσκευασίας. Στις νέες εγκαταστάσεις υπάρχουν χειροποίητοι χάλκινοι άμβυκες και σύγχρονες γραμμές εμφιάλωσης. Όλες οι διαδικασίες γίνονται κάτω από αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους, γεγονός που αποδεικνύεται από το πιστοποιητικό διασφάλισης ποιότητας ISO 22000:2005 (HACCP) που τηρεί η ποτοποιία Ψυχή.

Εκεί, η παρουσία των ακμαίων Γιώργου και Παναγιώτη, είναι καταλυτική. Απτή απόδειξη μιας εφηβικής προσπάθειας αλλοτινών εποχών, που γέννησε παλιές συνταγές και ιδιαίτερες γεύσεις, φτιαγμένες με γνήσια αποστάγματα χιώτικης γης.

Η γνώση ενός ανθρώπου κληροδοτήθηκε από γενιά σε γενιά με ευλάβεια στις παλιές συνταγές και στην τέχνη της απόσταξης. Η τεχνογνωσία, η εμπειρία, αλλά και η σχολαστική επιλογή των σπόρων και φυτών που καλλιεργούνται στη Χίο, δίνουν στα προϊόντα «Ψυχής» το ξεχωριστό άρωμα και τη χαρακτηριστική πλούσια γεύση που τα διακρίνει. Το Ούζο, το Ούζο Μαστίχας και το Λικέρ Μαστίχας Χίου, αποτελούν τα χαρακτηριστικά προϊόντα της ποτοποιίας «Κ. Ψυχής & Υιοί», με τη γνωστή εκλεκτή γεύση και τη μοναδική ποιότητα της Χιώτικης παράδοσης. Το άρωμα και η γεύση της μαστίχας, το γνήσιο απόσταγμα Χιώτικου γλυκάνισου και το φυσικό οινόπνευμα, είναι μερικά από τα βασικά υλικά παρασκευής των προϊόντων «Ψυχής» που αποτελούν πλέον το απαραίτητο συνοδευτικό των ιδιαίτερων στιγμών μας.

Εταιρεία

Η εταιρία «Ψυχής» είναι μία παραδοσιακή, οικογενειάκη εταιρία, διαρκώς αναπτυσόμενη, με εξαγωγικό χαρακτήρα. Σύγχρονη συσκευαστική ικανότητα που μπορεί να ανταποκριθεί όλο και περισσότερο στις ανάγκες μια ευρύτερης αγοράς μεγαλύτερης από αυτή της Ελλάδας.

Τα προϊόντα της διακρίνονται για την ποιοτική συνέπεια σε συνδυασμό με την αυστηρή τήρηση των παραδοσιακών τρόπων παρασκευής.

Η μέχρι στιγμής γκάμα των προϊόντων είναι

ΜΑΣΤΙΧΑ ΛΙΚΕΡ ΨΥΧΗΣ ΜΕ 100% ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΧΙΟΥ
ΛΙΚΕΡ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ
ΛΙΚΕΡ ΒΥΣΣΙΝΟ
ΛΙΚΕΡ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ
ΛΙΚΕΡ ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ
ΟΥΖΟ ΧΙΟΥ
ΟΥΖΟ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΧΙΟΥ ΜΕ 100% ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΧΙΟΥ

Πιστοποιήσεις

Οι αξιόπιστες, επιστημονικές μέθοδοι ελέγχου και διασφάλισης της ποιότητας των καταναλωτικών προϊόντων και η ανάγκη προστασίας και σωστής διαχείρισης των φυσικών πόρων για την παραγωγή τους, έχει οδηγήσει την εταιρία μας στην διαδικασία διεθνών πιστοποιήσεων για όλα μας τα προϊόντα.

Οι πιστοποιήσεις μας, που παραθέτουμε εδώ, είναι από τις πλέον αξιόπιστες και σημαντικές διεθνώς.

Παράλληλα, πάγια πολιτική μας, είναι η παρακολούθηση και η διαρκής ανανέωσή των πιστοποιήσεών μας, επιθυμώντας να προσφέρουμε στο αγοραστικό μας κοινό, εκτός από την άριστη ποιότητα, την ασφάλεια και την εγγύηση για τη χρήση των προϊόντων μας.