Χερίσια Μακαρόνια με γαρίδες & κάπαρη

Χειροποίητα μακαρόνια με γαρίδες και κάπαρη, μια γκουρμέ συνταγή που συνδυάζει τη γεύση της θάλασσας με την αλμυρή ένταση της κάπαρης, δημιουργώντας ένα πιάτο ιδανικό για ιδιαίτερες περιστάσεις.

Ποσότητα3 Μερίδες
Προετοιμασία10 λεπτάΜαγείρεμα15 λεπτάΣυνολική Ώρα25 λεπτά

SHOP THE RECIPE

  • Χερίσια Μακαρόνια 500gr Myrovolos Chios

    5.00  Με ΦΠΑ

  • Βιολογική Κάπαρη Myrovolos Organics 300gr

    12.50  Με ΦΠΑ

  • Βιολογική Ρίγανη Myrovolos Organics 25gr

    2.60  Με ΦΠΑ

  • Ευωδιαστός Λευκός Ξηρός Οίνος 750ml Κτήμα Κεφάλα

    8.00  Με ΦΠΑ

Κατηγορία, ΔυσκολίαΕύκολη

ΥΛΙΚΑ

 10 Γαρίδες
 2 Σφηνάκια ελαιόλαδο
 1 Σκελίδα σκόρδο τριμμένη
 Βασιλικό
 1 Ποτήρι του κρασιού άσπρο κρασί

ΟΔΗΓΙΕΣ

1

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πέννες και τις σουρώνουμε.

2

Σοτάρουμε το σκόρδο στο λάδι να μην καεί και Ρίχνουμε κ την ντομάτα με όλα τα μπαχαρικά. (την κάπαρη όχι) συνεχίζουμε το σοτάρισμα να πιει τα πολλά νερά της ντομάτας.

3

Ρίχνουμε κ το ποτηράκι κρασί, την κάπαρη τις γαρίδες κ τελευταίες τις πέννες κ αφήνουμε να βράσει το φαγητό για 4 -5 λεπτά περίπου σε σιγανή φωτιά με το καπάκι.

Υλικά

 10 Γαρίδες
 2 Σφηνάκια ελαιόλαδο
 1 Σκελίδα σκόρδο τριμμένη
 Βασιλικό
 1 Ποτήρι του κρασιού άσπρο κρασί

Οδηγίες

1

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πέννες και τις σουρώνουμε.

2

Σοτάρουμε το σκόρδο στο λάδι να μην καεί και Ρίχνουμε κ την ντομάτα με όλα τα μπαχαρικά. (την κάπαρη όχι) συνεχίζουμε το σοτάρισμα να πιει τα πολλά νερά της ντομάτας.

3

Ρίχνουμε κ το ποτηράκι κρασί, την κάπαρη τις γαρίδες κ τελευταίες τις πέννες κ αφήνουμε να βράσει το φαγητό για 4 -5 λεπτά περίπου σε σιγανή φωτιά με το καπάκι.

Notes

Χερίσια Μακαρόνια με γαρίδες & κάπαρη
Αυτή η εγγραφή δημοσιεύτηκε . Bookmark the σύνδεσμο.