Xιώτικα Χερίσια Μακαρόνια

Παραδοσιακά χερίσια μακαρόνια από τη Χίο, φτιαγμένα στο χέρι με απλά υλικά και μοναδική τεχνική. Δοκιμάστε τα με γαρίδες και κάπαρη για μια αυθεντική νησιώτικη γεύση!

SHOP THE RECIPE

  • Χερίσια Μακαρόνια 500gr Myrovolos Chios

    5.00  Με ΦΠΑ

  • Ευωδιαστός Λευκός Ξηρός Οίνος 750ml Κτήμα Κεφάλα

    8.00  Με ΦΠΑ

  • Santa Markella Οίνος Λευκός Ξηρός 750ml Κτήμα Κεφάλα

    7.50  Με ΦΠΑ

  • «Αμανίτης» Οίνος Λευκός Ξηρός 750ml Αριούσιος

    6.50  Με ΦΠΑ

  • Αριουσία Χώρα Οίνος Λευκός Ξηρός 750ml Αριούσιος

    8.90  Με ΦΠΑ

Κατηγορία

ΥΛΙΚΑ

 90 ml Ελαιόλαδο
 3 Σκελίδες σκόρδο
 2 Μικρά κρεμμύδια
 1 Ποτήρι λευκό κρασί
 300 g Σάλτσα
 Δαφνόφυλλα ή βασιλικό
 Αλάτι
 Πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ

1

Βράζουμε τα Χερίσια Μακαρόνια για 20 λεπτά.

2

Σε 80-100gr ελαιόλαδο, σοτάρουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα μέχρι να ροδίσει και τα σβήνουμε με ένα ποτήρι λευκό κρασί.

3

Ρίχνουμε στη συνέχεια τη σάλτσα , τα δαφνόφυλλα ή το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι.

4

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ρίχνοντας τη σάλτσα και τέλος (προαιρετικά) βάζουμε λεπτές φέτες κατσικίσιο τυρί.

Υλικά

 90 ml Ελαιόλαδο
 3 Σκελίδες σκόρδο
 2 Μικρά κρεμμύδια
 1 Ποτήρι λευκό κρασί
 300 g Σάλτσα
 Δαφνόφυλλα ή βασιλικό
 Αλάτι
 Πιπέρι
Xιώτικα Χερίσια Μακαρόνια
Αυτή η εγγραφή δημοσιεύτηκε . Bookmark the σύνδεσμο.