Παραδοσιακά χερίσια μακαρόνια από τη Χίο, φτιαγμένα στο χέρι με απλά υλικά και μοναδική τεχνική. Δοκιμάστε τα με γαρίδες και κάπαρη για μια αυθεντική νησιώτικη γεύση!

SHOP THE RECIPE
ΥΛΙΚΑ
90 ml Ελαιόλαδο
3 Σκελίδες σκόρδο
2 Μικρά κρεμμύδια
300 g Σάλτσα
Δαφνόφυλλα ή βασιλικό
Αλάτι
Πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
1
Βράζουμε τα Χερίσια Μακαρόνια για 20 λεπτά.
2
Σε 80-100gr ελαιόλαδο, σοτάρουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα μέχρι να ροδίσει και τα σβήνουμε με ένα ποτήρι λευκό κρασί.
3
Ρίχνουμε στη συνέχεια τη σάλτσα , τα δαφνόφυλλα ή το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι.
4
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ρίχνοντας τη σάλτσα και τέλος (προαιρετικά) βάζουμε λεπτές φέτες κατσικίσιο τυρί.
Υλικά
90 ml Ελαιόλαδο
3 Σκελίδες σκόρδο
2 Μικρά κρεμμύδια
300 g Σάλτσα
Δαφνόφυλλα ή βασιλικό
Αλάτι
Πιπέρι