Μπισκότα με βρώμη, σοκολάτα & τσάι του βουνού

Μπισκότα με βρώμη, κομμάτια σοκολάτας και άρωμα τσάι του βουνού, μια υγιεινή και γευστική επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας, που συνδυάζει την ενέργεια της βρώμης με τη γλύκα της σοκολάτας και τη χαλαρωτική αίσθηση του ελληνικού τσαγιού.

Ποσότητα18 Μερίδες
Προετοιμασία15 λεπτάΜαγείρεμα15 λεπτάΣυνολική Ώρα30 λεπτά

SHOP THE RECIPE

  • Βιολογικό Τσάι Βουνού Myrovolos Organics 25gr

    2.60  Με ΦΠΑ

  • Kiss The Earth Ταχίνι 300gr

    5.70  Με ΦΠΑ

  • Μέλι Χίου "The Queen & The Sea" Papafigos Family 450gr

    9.00  Με ΦΠΑ

ΚατηγορίαΔυσκολίαΕύκολη

ΥΛΙΚΑ

 250 g Αλεύρι ολικής άλεσης
 200 g Νιφάδες βρώμης
 1 κ.γ. Μπέικινπάουντερ
 ¼ κ.γ. Σόδα
 100 g Μαύρη μαλακή ζάχαρη
 2 κ.σ. Μέλι
 1 Bανίλια
 9 Δαμάσκηνα
 8 Χουρμάδες
 50 g Σταφίδες
 50 g Cranberries
 50 g Κουβερτούρα
 30 g Κακάο
 2 κ.σ. Λάδι
 1 ½ κ.σ. Ταχίνι
 250 ml Χυμό από ένα πορτοκάλι & λίγο ξύσμα
 Hλιόσπορους
 Μαύρη και λευκή κουβερτούρα για διακόσμηση

ΟΔΗΓΙΕΣ

1

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη βρώμη, τη ζάχαρη, το μέλι, το ταχίνι, τις σταφίδες, τα κράνμπερις, το κακάο, τους ηλιόσπορους, τη σόδα, το μπέικιν, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.

2

Προσθέτουμε τους χουρμάδες, τα δαμάσκηνα και τη σοκολάτα ψιλοκομμένα. Ρίχνουμε και το χυμό, το λάδι και το τσάι και ζυμώνουμε.

3

Στη συνέχεια, σχηματίζουμε στρογγυλά μπισκότα, τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 10-15’.

4

Όταν κρυώσουν, τα διακοσμούμε με λιωμένη μαύρη και λευκή σοκολάτα. Καλή σας όρεξη.

Υλικά

 250 g Αλεύρι ολικής άλεσης
 200 g Νιφάδες βρώμης
 1 κ.γ. Μπέικινπάουντερ
 ¼ κ.γ. Σόδα
 100 g Μαύρη μαλακή ζάχαρη
 2 κ.σ. Μέλι
 1 Bανίλια
 9 Δαμάσκηνα
 8 Χουρμάδες
 50 g Σταφίδες
 50 g Cranberries
 50 g Κουβερτούρα
 30 g Κακάο
 2 κ.σ. Λάδι
 1 ½ κ.σ. Ταχίνι
 250 ml Χυμό από ένα πορτοκάλι & λίγο ξύσμα
 Hλιόσπορους
 Μαύρη και λευκή κουβερτούρα για διακόσμηση

Οδηγίες

1

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη βρώμη, τη ζάχαρη, το μέλι, το ταχίνι, τις σταφίδες, τα κράνμπερις, το κακάο, τους ηλιόσπορους, τη σόδα, το μπέικιν, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.

2

Προσθέτουμε τους χουρμάδες, τα δαμάσκηνα και τη σοκολάτα ψιλοκομμένα. Ρίχνουμε και το χυμό, το λάδι και το τσάι και ζυμώνουμε.

3

Στη συνέχεια, σχηματίζουμε στρογγυλά μπισκότα, τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 10-15’.

4

Όταν κρυώσουν, τα διακοσμούμε με λιωμένη μαύρη και λευκή σοκολάτα. Καλή σας όρεξη.

Notes

Μπισκότα με βρώμη, σοκολάτα & τσάι του βουνού
Αυτή η εγγραφή δημοσιεύτηκε . Bookmark the σύνδεσμο.