Ζουμερές γαρίδες σε πλούσια σάλτσα ντομάτας με ούζο και φέτα – ένας μεζές γεμάτος άρωμα και γεύση!
ΥΛΙΚΑ
500 g Γαρίδες καθαρισμένες
2 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 Σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 Πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
400 g Ντομάτες ψιλοκομμένες
100 g Φέτα θρυμματισμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανός ψιλοκομμένος για το γαρνίρισμα
ΟΔΗΓΙΕΣ
1Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
2Προσθέστε την πιπεριά και σοτάρετε για 2-3 λεπτά.
3Προσθέστε τις ντομάτες και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
4Προσθέστε το ούζο και αφήστε το να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά.
5Προσθέστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να είναι έτοιμες.
6Πασπαλίστε τη φέτα από πάνω και αφήστε τη να λιώσει ελαφρώς.
7Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε με ψωμί ή πιτάκια.
Υλικά
500 g Γαρίδες καθαρισμένες
2 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 Σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 Πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
400 g Ντομάτες ψιλοκομμένες
100 g Φέτα θρυμματισμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανός ψιλοκομμένος για το γαρνίρισμα
Οδηγίες
1Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
2Προσθέστε την πιπεριά και σοτάρετε για 2-3 λεπτά.
3Προσθέστε τις ντομάτες και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
4Προσθέστε το ούζο και αφήστε το να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά.
5Προσθέστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να είναι έτοιμες.
6Πασπαλίστε τη φέτα από πάνω και αφήστε τη να λιώσει ελαφρώς.
7Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε με ψωμί ή πιτάκια.