Αφράτο, μυρωδάτο και γεμάτο παράδοση, το τσουρέκι με μαστίχα Χίου παντρεύει την αυθεντική ελληνική γεύση με την ευκολία του έτοιμου μείγματος.

SHOP THE RECIPE
ΥΛΙΚΑ
ΟΔΗΓΙΕΣ
Διαλύουμε 2 φακελάκια Μείγμα Για Τσουρέκι 3 σε 1 ΕΛΜΑ στο χλιαρό νερό και ανακατεύουμε με 150g αλεύρι στο μίξερ με τον γάντζο. Το σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 15 λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μαγιά
Χτυπάμε καλά τα αυγά και το αλάτι, τα προσθέτουμε στο φουσκωμένο μείγμα και ανακατεύουμε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα για 5 λεπτά.
Θερμαίνουμε σε χαμηλή φωτιά σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, 100g βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ομογενοποιηθούν τα υλικά, ανακατεύοντας συνέχεια. Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα από το κατσαρολάκι στο μίξερ με τα προηγούμενα υλικά και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε στο μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά 850g αλεύρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι (περίπου 10 λεπτά) και στη συνέχεια ανεβάζουμε στη δυνατή για 5 λεπτά.
Τότε, την αφαιρούμε και τη βάζουμε σε ένα μπολ που έχουμε αλείψει με λίγο σπορέλαιο, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει, μέχρι να διπλασιαστεί (περίπου 1 ώρα).
Πλάθουμε 2 μεγάλα τσουρέκια στο σχήμα της αρεσκείας μας (πλεξούδες, στριφτό) και τα τοποθετούμε σε στενό ταψί με λαδόκολλα, για να φουσκώσουν χωρίς να απλώσουν, όπου τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 30 λεπτά.
Αλείφουμε προαιρετικά με αραιωμένο κρόκο, πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε για 40-50 περίπου λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 150oC.